Poprad privíta vyše sto mladých akordeonistov zo šiestich krajín

15.11.2005 Poprad

Poprad 15. novembra (TASR) - Vyše sto mladých interpretov zo šiestich krajín bude hostiť mesto Poprad, kde sa od stredy do nedele uskutoční štvrtý ročník Med...
Poprad 15. novembra (TASR) - Vyše sto mladých interpretov zo šiestich krajín bude hostiť mesto Poprad, kde sa od stredy do nedele uskutoční štvrtý ročník Medzinárodnej akordeónovej súťaže.

\"Hru na jeden z najobľúbenejších hudobných nástrojov - akordeón, bude posudzovať desaťčlenná porota. Spolu s interpretmi príde pod Tatry takmer polstovka pedagógov a rovnaký počet pozorovateľov z viacerých európskych krajín, \" informovala dnes TASR Eva Karhutová zo Základnej umeleckej školy (ZUŠ) v Poprade.
Akordeonisti budú súťažiť v šiestich vekových kategóriách, pričom prvá patrí najmladším účastníkom, narodeným v roku 1993 a neskôr. Šiesta kategória nie je vekovo ohraničená. Súťažiaci budú interpretovať aj povinné skladby. Organizátori zaradili medzi ne skladby domácich autorov - Milana Nováka z Popradu a Jozefa Podprockého z Košíc.
Otvárací koncert bude v stredu večer v priestoroch popradskej ZUŠ. Ďalšie dva koncerty pre verejnosť naplánovali organizátori na štvrtok v Redute a na piatok opäť v ZUŠ. Všetky sa začínajú o 19. hodine.
Výsledky vyhlásia v sobotu popoludní na koncerte víťazov, ktorý sa začne o 16. hodine v priestoroch ZUŠ.
 

Vyberte región

mark